اگر با دنیای مد آشنایی داشته باشی یا حتی کمی به جریانی که در دنیای مد میگذره توجه کنی حتما تا الان واژه فرانسوی اوت کوتور ( Haute coutur) رو شنیدی.
این کلمه ها در لغتنامه یک طراح لباس رایج هست ولی اگر متخصص مد نباشی احتمالن اطلاعات کاملی درباره این واژه نداری.
پس در ادامه مقاله با من همراه باش تا با مفهوم اوت کوتور و داستان لباسهای گرون قیمت و کلیات این واژه لاکچری آشنا بشی.
اوت کوتور به چه معناست؟
در زبان فرانسه کلمه اوت به معنای سطح بالا، ویژه و لاکچری هست و کلمه کوتور به معنای دوخت و دوز، خیاطی که در زمینه طراحی و دوخت لباس مورد استفاده قرار میگیره.
اوت کوتور به معنای فشن سطح بالا و درجه یک هست و به خلق لباسهای انحصاری و سفارشی در صنعت طراحی مد گفته میشه.
پوشاک اوت کوتور ( Haute couture ) از ابتدا تا انتهای کار با دست، پارچه های مرغوب با کیفیت بالا و گران قیمت که اغلب پارچه های غیرمعمولی هستن با صرف وقت و دقت زیاد در کوچکترین جزییات توسط خیاطهای مجرب و توانا دوخته میشه.
اینکار وقت گیره و مستلزم تکنیکهای دوخت و دست دوزی ویژه ای هست.
گاها برای خلق یک لباس از طراحی تا دوخت بیش از ۷۰۰ ساعت زمان صرف میشه. این لباسها مختص به یک مشتری و مطابق با اندازه و سایز او بصورت سفارشی دوخته میشه.
در تعریف دیگر اوت کوتور به مزون فشن ( خانه های مد ) و طراحان فشنی گفته میشه که پوشاک انحصاری و خاصی خلق میکنن که با لباسهای آماده ماشینی تفاوت داره.

ویژگیهای یک لباس اوت کوتور:
۱- این دسته از لباسها کاملا شخصی دوزی میشن یعنی به تعداد انگشت شمار ( اغلب ۱ عدد از هر طرح ) تولید میشه و دقیقا مطابق سایز مشتری سفارش دهتده دوخته میشه.
۲- پارچه این لباسها فوق العاده گران قیمت و دست دوز هستن همچنین طراحی متفاوتی دارن.
۳- این لباسها جزییات خیلی ظریفی دارن که با دست توسط مجرب ترین خیاطها انجام میشه و تولیدشون خیلی زمان بر هست؛ گاها برای خلق یک لباس ۷۰۰ ساعت وقت صرف شده. این موضوع کاملن قیمت نجومی این لباسها رو روشن میکنه.
۴- لباسهای گاها عجیب و غریب و تزیین شده با مرواریدها و سنگهای سواروفسکی که چشم هربیننده ای رو خیره میکنه.


آشنایی با شرایط و قوانین اوت کوتور
فقط شرکتهای خاصی میتونن از این کلمه روی لباسهاشون استفاده کنن که استانداردهای زیر رو تحت نظر اتاق صنفی اوت کوتور رعایت کنن :
۱-در اوت کوتور یک مشتری خاص داری بخاطر همین از صفر تا صد کارهای طراحی و دوخت سفارشی و منحصر بفرد هست.
۲- خانه های مدی که لباس اوت کوتور ارایه میدن باید یک آتلیه که حداقل ۱۵ نفر تمام وقت در آن مشغول بکار هستند رو داشته باشن.
۳- یک کارگاه تخصصی در زمینه مد و لباس داشته باشه که حداقل ۲۰ نفر نیروی فنی با تخصص لازم روی لباسها کار کنند.
۴- راه اندازی ۲ کالکشن فشن شو در سال که شامل حداقل ۵۰ آیتم از انواع لباسهای روز و شب برای عموم مردم به نمایش گذاشته بشه.
دلیل تولید کالکشن اوت کوتور چیست ؟
این لباسها گاها جنبه تبلیغاتی یا مفهومی دارن و حتما برای فروش دوخته نمیشن. طراحها و برندهای بزرگ با طراحی و تولید این لباسهای مجلل و پر زرق و برق میخوان قدرت نمایی کنن؛
خلاقیت و پشتوانه مالی برندشون رو به نمایش بذارن. که معمولا در هفته مد به نمایش گذاشته میشه.
اوت کوتور یک نمایشگاه برای ایدههای بینظیر یک طراح هست که بودجه در آن هیچ معنایی نداره.

نتیجه گیری :
معمولا طراحی لباسهایی که در این حوزه قرار داره بسیار وقت گیر هست. استفاده از پارچه های گران، طراحیهای سفارشی و دست دوز نیاز به دقت و زمان زیادی داره.
عموما برای دوخت یک لباس بین ۱۰ تا ۱۵ خیاط فعالیت میکنن تا کار آماده تحویل شود.
شرایط اقتصادی صنعت مد و پارچه نیز روی قیمت نهایی لباس تاثیر میگذاره. در مجموع چیزی که برای لباسهای اوت کوتور ثابت شده هست اینه که تنها برای گروه خاصی در نظر گرفته شده و اغلب جامعه نمیتوانند وارد این بحث چه از لحاظ آماده سازی چه از لحاظ خرید بشن.
خوب توی این مقاله سعی کردم توضیح کاملی درباره لباسهای اوت کوتور بدم که به اهمیت و جایگاهش توی کالکشنهای معتبر دنیا پی ببری و با داستان این لباسهای گرون قیمت آشنابشی.
از برندهایی که در زمینه لباسهای اوت کوتور فعال هستن برند ورساچه هست . برای آشنایی بیشتر و دیدن طرحهای اوت کوتور پیشنهاد میکنم مقاله جیانی ورساچه رو مطالعه کنی.
ممنون که همراهم بودی. منتظر به اشتراک گذاشتن نظراتت هستم.
نظرات کاربران